نظریهی بوزون هیگز؛ «ذرهی خدا» چیست؟
در آخرین روزهای زمستان ۱۳۹۱، مسئولین برخورددهندهی هادرونی بزرگ در آزمایشگاه سِرن خبر کشف ذرهی بوزون هیگز را اعلام کردند؛
در آخرین روزهای زمستان ۱۳۹۱، مسئولین برخورددهندهی هادرونی بزرگ در آزمایشگاه سِرن خبر کشف ذرهی بوزون هیگز را اعلام کردند؛ ذرهای که در محافل علمی به نام «ذرهی خدا» شناخته میشود و تا پیش از آزمایش بزرگ سرن، دانشمندان سالها بر سر وجود یا عدم وجود آن بحث و گفتگو داشتند.
در هر صورت، بالاخره ذرهی هیگز یا ذرهی خدا در آزمایشگاه سرن مشاهده شد. اما سؤال اینجاست: ذرهی بوزون هیگز یا همان ذرهی خدا چیست و چرا کشف آن اتفاق بسیار مهمی در تاریخ علم بوده است؟ «فابیولا جیانوتی» یکی از دانشمندان حاضر در پروژهی برخورددهندهی هادرونی بزرگ دربارهی ذرهی خدا میگوید:
«ذرهی خدا یا بوزون هیگز، ذرهی بسیار خاصی است برای اینکه به ما کمک میکند بفهمیم ذرههای بنیادین دیگر نظیر الکترونها که جزئی از زندگی روزانه ما هستند و همگی با آنها آشناییم، چگونه دارای جرم میشوند. سؤالی انتزاعی به نظر میرسد که در نگاه اول با زندگی روزمره ما ارتباطی ندارد ولی در واقع چنین نیست. برای اینکه اگر ذرات بنیادین نظیر الکترونها و کوارکها که مواد تشکیلدهندهی اتمها هستند جرم نداشته باشند، جهان و کرهی زمین اینطوری که الان هستند، نمیبودند. کیهان وجود نداشت یا حداقل شکل دیگری داشت.»
همین مسائل است که ذرهی خدا را به کشف مهمی در تاریخ علم تبدیل کرده است. اما ماهیت ذرهی خدا چیست؟ و چطور آن را کشف کردهاند؟ برای رسیدن به پاسخ این سؤالات حتما ویدیوی ما را تماشا کنید.
برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.