طرز تهیه بامیه ماه رمضان
بامیه شیرینی سرخ شده و شیرهدار پرطرفداری است که یک دسر ماه رمضان محبوب هم محسوب میشود
طرز تهیه شربت بامیه خانگی:
۱- آب رو داخل ظرفی روی حرارت متوسط قرار بدین تا به جوش بیاد؛ وقتی قل زد، جوهر لیمو رو اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن جوهر لیمو به آب در حال جوش، کف و جوششی داخل آب ایجاد میشه.
۲- بعد شکر رو اضافه کنید و اجازه بدین که با حرارت متوسط بجوشه و اصلا هم نزنین تا دونههای شکر شروع به حل شدن بکنه.
۳- وقتی دونههای شکر حل شد، شربت شفاف شد و شروع به جوشیدن کرد (عکس زیر)، زعفران و گلاب رو اضافه کنید. هم از زعفران پودری و هم از زعفران دم کرده میتونید استفاده کنید. حرارت رو کم کنید تا شربت بجوشه و به قوام برسه.
طرز تهیه بامیه قنادی در خانه:
۱- برای آماده کردن خمیر بامیه، آب و کره رو داخل قابلمهای (بهتره قابلمه نچسب استفاده کنید) روی حرارت متوسط قرار بدین تا کره آب بشه و آب به جوش بیاد.
۲- بلافاصله آرد رو اضافه کنین و اجازه ندین آب تبخیر بشه. وقتی که قل زد، آرد الک شده رو به یکباره اضافه کنید و به سرعت هم بزنید تا خوب مخلوط شه و بعد حرارت رو کم کنید.
۳- خمیر جمع شده رو مدام با پشت قاشق چوبی هم بزنید و تکه تکه کنین تا خوب پخته بشه و آب داخل خمیر تبخیر بشه. مدام خمیر رو جمع کنین و دوباره تکه تکه کنین.
این کار حدود هشت الی ده دقیقه زمان میبره ( اصطلاحا داغ زدن خمیر) بعد حرارت رو خاموش کنید و خمیر رو به ظرف دیگهای انتقال بدین.
۴- اجازه بدین خمیر از داغی بیفته؛ اما نباید سرد بشه. فقط از حرارت افتادنش کافیه حالا یک قاشق شربت آماده شده رو بهش اضافه کنید.
۵- یک تخم مرغ رو به خمیر اضافه کنید و با همزن بزنید تا تخم مرغ کاملا به خورد خمیر بره و بعد تخم مرغ دوم رو اضافه کنید و با همزن بزنید تا خمیر کاملا یکدست بشه؛ اگه خمیر حالت چسبندگی داشت، کافیه.
۷- داخل تابه، روغن مخصوص سرخ کردن بریزین. روغن بامیه، موقعی که بامیه ها رو داخلش میذارین، باید سرد باشه. بنابراین به کمک قیچی بامیه ها رو در اندازه دلخواه داخل روغن قیچی کنید. ( یعنی قیف رو فشار بدین تا خمیر بیرون بیاد و به طول دلخواه قیچی کنین)
سر قیچی رو هر از گاهی به روغن داخل تابه بزنین تا به خمیر نچسبه!
۸- وقتی ظرف پر شد، اون رو روی حرارت متوسط قرار بدین تا بامیه ها پف کنن و شروع به سرخ شدن کنن. هر از گاهی بامیهها رو تکون بدین و زیر و رو کنین تا یکدست شرخ بشن.
۹- وقتی به خوبی سرخ شدن، از روغن خارج کنین و بلافاصله داخل شربت بریزین و مخلوط کنین.
اجازه بدین دو الی سه دقیقه بمونه بعد از شربت خارج کنین. سپس در طرف مورد نظر بچینید و با خلال بادوم یا خلال پسته تزیین کنید.
محدثه گودرزی پیارسال
سید زهرا حسینی پیارسال
برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.