درباره ی دوستی
دوستی
دوستی در لغت به معناي «خيرخواهي، رفاقت و ياري رساندن ميباشد و مقابلش خصومت و دشمني است». در اصطلاح نيز به همين معني است.
زندگي اجتماعي جزء طبيعت و فطرت انسان بوده و او در اين دنيا، گريزي از معاشرت با ديگران ندارد. يكي از مصاديق معاشرت، دوستي با ديگران است و اگر اين ارتباط و دوستي بر پايه ارزش هاي انساني بنا شود، محصولي جز ترقي و تعالي عايد انسان نخواهد شد. ولي اگر با شخصي دوستي كند كه با اخلاق نيكو و منش پسنديده بيگانه باشد، به يقين اين دوستي جز خسارت و سقوط در قعر مفاسد، ثمره ديگري نخواهد داشت.
اهميت دوستی
دوست خوب يكي از نعمت هاي بزرگ الهي و پناهگاه انسان و آرامش بخش دل و روان است. وجود دوست حقيقي در اين جهان پرتلاطم يكي از نيازهاي هر انساني است. كسي كه از نعمت دوست مهربان محروم باشد احساس غربت و تنهايي ميكند. يكي از بهترين خوشيهاي زندگي، رفت و آمد و گفتوگوهاي دوستانه است كه غم را ميزدايد و به انسان نيرو ميبخشد. از حضرت موسي بن جعفر علیه السلام پرسيدند: بهترين وسيله آسايش در دنيا چيست؟ فرمودند: «منزل وسيع و دوستان زياد».
انساني كه در انتخاب دوست توانا باشد در زندگي سعادتمند و پيروز خواهد بود و اگر نتواند با كسي دوست شود نشانه ضعف وي است. حضرت علي علیه السلام ميفرمايند: «عاجزترين مردم كسي است كه از بدست آوردن دوست، ناتوان باشد». همچنين ميفرمايند: «فقدان دوستان، يك نوع غربت و تنهايي است».
اگر انسان دوست نيكصفت و خوشاخلاق داشته باشد از خوبيهاي او پيروي خواهد كرد و اگر رفيق بد نصيبش گردد از بديهاي او سرمشق خواهد گرفت و چه بسيارند جوانان پاك و بيگناهي كه به وسيله دوستان فاسد به وادي فساد كشيده شدهاند و دنيا و آخرتشان تباه گشته است. پيامبر اعظم صلی الله علیه و آله ميفرمايند: «انسان بر راه و روش دوست و همنشين، خو ميگيرد».
معيار انتخاب دوست
انسان براي اين كه بتواند به زندگي مطلوب برسد بايد در اين مسير دوستاني انتخاب كند كه معاشرت با آنها انسان را متوجه خداوند متعال نموده و او را به حق و حقيقت نزديك سازند. «امام صادق علیه السلام از حضرت مسیح علیه السلام نقل ميكنند: حواريون حضرت عيسي علیه السلام به ايشان عرض كردند: يا روح الله با چه كساني همنشيني و دوستي كنيم؟ حضرت در جواب فرمودند: با شخصي همنشيني كنيد كه سه ويژگي داشته باشد:
- ديدن او تو را به ياد خدا بياندازد.
- سخن او علم تو را بيشتر كند.
- عمل او تو را به آخرت ترغيب كند».
روژین بهاری ۴ سال پیش
فاطمه کارگرراسته کناری ۴ سال پیش
من متن شمارو خوندم
بسیار عالی بود🤩🤩😘
کوثر قربی نی نی ۴ سال پیش
سحر ۴ سال پیش
سیده ریحانه موسوی ۳ سال پیش
برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.