انار
انار
اَنار، نار یا انار خوراکی (نام علمی: Punica granatum) یکی از میوههای درختی است که دانههایی اغلب قرمز و گاهی سفید یا رنگهایی بین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه یا تقریباً زرد است؛ این میوه در معدود کشورهای جهان نظیر ایران، افغانستان، پاکستان، عراق و ترکیه کشت میشود به همین خاطر عضو مرغوبترین میوههای جهان و عضو ۱۰ میوهٔ برتر جهان است.[۱]
اَنار بومی کشور ایران تا کوههای هیمالیا در شمال هند است و یکی از نخستین گیاهان اهلی شدهاست. ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن اَنار، بزرگترین تولیدکنندهٔ اَنار در دنیا بوده و هندوستان دومین کشور تولیدکنندهاست.[۲]
در ایران شهرستان بجستان ،شهرستان کاشمر ، شهرستان خلیل آباد ، شهرستان بردسکن شهرستان ساوه ، شهرستان نی ریز و شهرستان کوهدشت بزرگترین تولیدکنندگان اَنار هستند.[۳][۴][۵]
بیش از ۷۰۰ رقم اَنار در کلکسیون مرکز تحقیقات کشاورزی یزد نگهداری میشود.[۶]
اَنار در رنگهای مختلف از سفید تا سیاه وجود دارد. اَنار تقریباً در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی میتواند رشد کند و میوه دهد، ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن میوه میشود. اَنار، گرمای زیاد با باد خشک و سرمای تا ۱۰- درجه سانتیگراد را میتواند تحمل کند.
تمبر سال ۱۹۵۸ دولت اسرائیل به همراه هفت میوه اصلی ارض مقدس، آیات مرتبط از تورات کنار هر یک نوشته شدهاست که انار نیز در این تصویر مشاهده میشود.
نشان خیلی قدیمی انار یهودی در شهر گرانادای اسپانیا.
نقاشی اثر بوتیچلی از مریم مقدس و عیسی در حالی که انار به دست دارد.
-
انار روی درخت - کرج
-
انار
-
انار سیاه - ساوه
-
شکوفه انار
-
انار دان شده
-
شکوفهٔ انار
-
بشقاب ایرانی با نقش دو انار، هنر دوره صفوی - موزه لوور
-
نقاشی چینی از انار
-
انار سرخ روستای تنگ طه
-
انار شهوار روستای تنگ طه
نیتا صفری حسین آباد پیارسال
محدثه گرامی پیارسال
پانیا قربانی جدانوکری پیارسال
برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.